Гримът – черешката на Бала

Share

Ако ви предстои да сте гордото лице на абитуриентски инстаграм пост или на снимка за спомен от бала, тогава 1) ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Успяхте! и 2) Време е да планувате грима за дългоочакваното събитие. Не, в този ден няма набързо да нанесете слой спирала и да съберете косата си в небрежен кок като всяка училищна сутрин. Този ден си заслужава усилията, защото сте работили здраво за него. Ще носите роклята, която най-много ви харесва и зашеметяваща прическа, но гримът в абитуриентската вечер е един от начините да подчертаете своята индивидуалност в морето от безбройни официални рокли. 

Като всичко красиво, добрият грим започва с добра основа. Преди да се фокусирате над това кои черти от лицето си да подчертаете с грима, подгответе кожата си в продължение на няколко седмици (може да прочетете и предходните ни публикации в сайта на SA’bella, посветени на основните стъпки за грижа и на магическите инструменти на грима). Доверете се на екипа ни да изготви план за необходимите процедури и грижи преди абитуриентската вечер и резервирайте отрано своя час в графика ни:

  • почистване (диамантено микродермабразио, ултразвуково почистване)
  • ексфолиране (правете механичен пилинг 1-2 пъти седмично в домашни условия, а при нас може да направите професионален пилинг Filorga/ Fillmed) 
  • подхранване – овлажнявайте и хидратирайте лицето си редовно, не забравяйте да пиете достаъчно вода и да спазвате здравословен хранителен режим, за да се предотвратят нежелани реакции на кожата, а в SA’bella ще подхраним кожата ви с радиочестотен лифтинг, електромезотерапия , професионална терапия Germaine de Capuccini. 
  • коригиране на възпаления, чрез специално разработени пилинги Fillmed и тонизиране 
  • Деликатна Mobilift гимнастика за премахване на следите от стрес в самия ден 

ИДЕЯ #1 ПОНЯКОГА „ОЧИТЕ НА ЖЕНАТА ГОВОРЯТ ПОВЕЧЕ ОТ УСТНИТЕ Й“ – тъмни сенки, плътни вежди и подчертани скули – какъв начин само да влезете в света на успешните!

Вие сте почитател на грима за очи повече, отколкото на грима за устни? – тогава тази идея е за вас. За елегантна визия може да изберете тъмно опушено око и златиста очна линия за долния клепач, която ще подчертае вашия характер, вкус и изисканост. Ако изцяло опушеното око е прекалено тежък грим за вкуса ви, може вместо покриване на целия клепач, да постигнето този ефект с оформяне на „котешко око“. Опушеният грим изглежда страхотно с телесен или бял цвят рокля и отлично допълва загадъчната и изскана визия в празничната нощ.

ИДЕЯ #2 СМЕЛИ УСТНИ – неутрални тонове на очите, тъмни мигли и вибрантен цвят червило – страхотен баланс, без да изглежда прекалено.

Бъдете смели с червилото – червените устни могат да накарат всеки да се чувства като победител. Смелият цвят на червилото ще изпрати послание, ще ви открои, но също така ще ви придаде по-зрял вид – готови ли сте да превземете света на големите? Този грим, в комбинация с балната рокля, със сигурност ще накара семейството и роднините ви да се зачудят колко бързо сте пораснали и от малко момиче сте се превърнали в млада жена. Тази визия е лесна за постигане – може да заложите на смел червен или тъмно лилав цвят – гарантирано привличат вниманието, съчетават се с почти всеки цвят тоалет, изглеждат невероятно на снимки, но помнете, че изискват по-честа поддръжка – периодично нанасяйте още червило, за да запазите наситения му цвят.

ИДЕЯ #3 “AU NATUREL” С ЩИПКА БЛЯСЪК – Озарена кожа, ултра бляскави устни, блестящи очи, гъсти и леко небрежно оформени вежди, прасковени скули, подчертани с хайлайтър, за да се гарантира максимален блясък.

Ако искате да добавите ефектен завършек на класическия деликатен glamour, заложете на блясъка – правилният хайлайтер ще ви пренесе  във вашия „златен час“ – когато всичко изглежда идеално. И както умението за работа със светлината е това, което превръща един кадър в шедьовър, умението на професионалиста да направи грим с естествена, но бляскава визия е това, което превръща всяко момиче в истинска красавица. 

ИДЕЯ #4 ЦВЕТНО НАСТРОЕНИЕ – акцентен цвят на долния или горния клепач, комбиниран с естествени устни. Този тип очен грим също е отличен начин да се похвалите с новооткритата си самоувереност и да отпразнувате постиженията си. 

  • Здравей, монохромен грим! Обувките и чантата може да не са единственото, което подхожда на тоалета ви – гримът в един и същи цвят на очи, устни и скули също ще допълни избрания тоалет. Розовият монохромен грим е много модерен и популярен и какъв по-подходящ момент от абитуриентския бал, за да сте в крак с последните тенденции – ще са ви необходими бляскави розови сенки, розов руж и розов гланц. 
  • Драматичнта очна линия и екстра дългите мигли изглеждат страхотно в ярко синьо, но може да пробвате да ги изпълните и в традиционния за училището ви цвят. 
  • Пастелни сенки в лавандулов цвят ще подчертаят очите ви и ще ги накарат да изпъкнат на снимките 
  • Цветни сенки за очи  – този грим е по-предизвикателен, но много забавен за носене! Когато е изпълнен правилно, наистина ще ви отличи и ще направи деня и вас незабравими. 

И мили, млади дами, не е задължително да имате отговор на въпроса: „А сега накъде?“ Не са много хората, които на 18 или 19-годишна възраст имат категорично ясна идея какво ще правят с живота си. Когато опитвате нови неща и преоткривате себе си – дори като експериментирате с грима – ще осъзнаете какво искате и стъпка по стъпка ще успеете да осъществите своите мечти, да намерите себе си и да разгърнете своя потенциал. 

Очаквам ви в студиото на SA’bella, а след това може да ни тагнете в снимки от вашия „златен час“!

Христина Танчева, гримьор

Subscribe to our newsletter

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language