Микродермабразио – „луксозно“ ексфолиране

Сподели

Микродермабразио е перфектната процедура за хора със суха, изгубила блясъка си кожа, също за кожа с фини линии, бръчки и акне. С употребата на кристален или диамантен връх се осигурява по-дълбока форма на ексфолиране, като мъртвите кожни клетки се отлющват и така се предизвиква възпроизводство на нови. Често тази грижа се нарича „пилинг по време на обедната почивка“, защото веднага след процедурата може без проблем да се върнете на работа или да нанесете грим, ако се налага. Този процес подпомага лимфния дренаж и обновява повърхностния слой кожни клетки. Микродермабразиото може да се ползва, за да се овладеят редица кожни състояния и оплаквания, а видими резултати има още след първата процедура.

Ефекти върху кожата

Микродермабразиото само по себе си подпомага и активира отлични резултати, но е достатъчно нежно към кожата, за да позволи употребата и на допълнителни терапии – например терапия с LED светлина. За по-добри резултати може да го допълните и с почистване на основа на млечна или салицилова киселина. Тези активни допълнителни терапии, осигуряват по-дълбок ефект. След луксозното ексфолиране се забелязва подобрение при следните състояния на кожата:

o   Фини линии

o   Бръчки

o   Увредена от слънцето кожа

o   Акне

o   Намаляване на белези

o   Черни и бели точки

o   Увеличени и отворени пори

o   Изкуствени старчески петна

o   Кожа с пигментни петна

o   Бледа, стресирана кожа

o   Стрии

Какво е чувството по време на процедурата?

Тази терапия е сигурна, неинвазивна, изгодна като цена и се толерира добре от повечето хора. Сравнени с обикновеното дермабразио, тя е по-нежна към кожата поради употребата на микро кристали. Единствено при по-деликатна кожа може да се усети лек дискомфорт и тя да стане по-чувствителна за кратко след процедурата, но повечето хора определят микродермабразио като лека процедура. Въпреки че не е толкова ефективна като химичния пилинг и лазерното възстановяване, няколко поредни процедури микродермабразио могат да донесат невероятни резултати, без никакви рискове от някаква форма на реакция.

Ефективно ли е?

Резултатът от микродермабразиото се усеща като по-мека на допир кожа и се вижда в избистрен тен и бляскаво излъчване. Една отделна процедура ще направи веднага кожата ви по-чиста, сияйна и гладка, а серия от процедури може да бъде ефективна спрямо по-широк спектър състояния на кожата, защото се стимулира производството на нов колаген, подмладяването и възобновяването ѝ. Тази процедура ще помогне да възвърнете здравия вид на кожата на лицето и естествения му блясък. Ексфолирането трябва да бъде част от регулярната грижа за лицето, а посещение при професионалист за микродермабразио препоръчваме 1-2 пъти месечно.

Екипът на SA’bella ви очаква.

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Мона Лиза няма вежди!?

Да, едва ли хилядите туристи, които се снимат до известния шедьовър на Леонардо Да Винчи си дават сметка, че едно от най-известните женски лица няма

Избор на език Choose your language