Мона Лиза няма вежди!?

Сподели

Да, едва ли хилядите туристи, които се снимат до известния шедьовър на Леонардо Да Винчи си дават сметка, че едно от най-известните женски лица няма вежди. Навярно никога няма да разберем дали художникът е преосмислил идеята за естествената привлекателност и е оставил тази загадъчна дама без вежди нарочно или те са били премахнати по невнимание при почистването на портрета. 

Да бъдем естествени е вечна тенденция в модата и разкрасителната индустрия. Идеалната форма за нашите вежди често се оказва най-близката до естествения им вид. Естествено оформените вежди са най-хармоничните за всяко лице – иначе всички щяхме да се раждаме с еднаква форма и характеристики на тази черта. Костната структура, пропорциите, цветът и количеството на окосмяване са различни при всеки човек и затова всички имаме уникални, понякога подобни, но никога еднакви вежди. Хората имат средно около 250 косъмчета във всяка вежда, а те от своя страна са с продължителност на живота около 4 месеца. Това означава, че на фирменото Коледно парти миналата година и на това, което предстои, не само тоалетът и прическата ще са различни, а и веждите ще бъдат нови 😉 – за сравнение, продължителността на живот на косата ни е доста по-дълга – между 3 и 7 години.

Бърчите ги в знак на неодобрение или ги повдигате флиртуващо – без значение от формата и цвета им Веждите са визуалният комуникатор на вашето лице. Днес те въплъщават най-свободната форма на красотата и превъзходството на тенденциите. Живеем във време на подчертано себеизразяване и вашите вежди не са изключение. Tе пресъздават широк спектър емоции. Лицето ни е тихата форма, изразяваща емоционалното ни състояние, а веждите предлагат възможност да комуникираме сложни чувства. Те привличат внимание и към очите, които също са основен израз на емоция и комуникация.

Не мога да кажа колко пъти вървя по улицата, преглеждам стената с инстаграм публикации или хвърлям поглед към жената срещу мен в метрото и се чудя какво прави тя, за да изглеждат веждите ѝ така? Готови ли сте да откриете своя продукт за подчертаване или коригиране на веждите? Ето, няколко кратки насоки и професионално мнение от мен…

Гел за вежди

Изключително удобен за дамите с по-гъсти, рошави или непокорни вежди. Гелът има четчица, с която може да ги подредите и фиксирате във формата и посоката, която желаете. Може да се използва самостоятелно или след подчертаващ продукт.

Спирала за вежди

Спиралата за вежди е подходяща, когато искаме да подчертаем и фиксираме косъмчетата. Тя оцветява само окосмената част, без кожата под веждите. Този продукт не е от полза, когато веждите имат рехави участъци и се цели уплътняване.

Сенки за вежди (може да ползвате и сенки за очи 😊)

Това е доста лесен вариант за постигане на естествен вид и в същото време доста гъвкав продукт – сенките могат деликатно да подчертаят веждите през деня и по-категорично, ако правите вечерен грим. Сенките маскират фино липсващите косъмчета или промените в контура. Ако искате веждите да изглеждат по-подчертани, може да навлажните четката и сте готови с вечерната им визия.

Молив за вежди

Този продукт се използва най-често, като цветът му трябва да се съобрази с естествения цвят на веждите и този на косата. Моливът дава най-добър контрол на нанасяне и възможност да се имитират отделни косъмчета, ако има по-рехави участъци.

Микроблейдинг (и други трайни процедури)

Когато ползвате някой от описаните по-горе продукти за подчертаване на вежди, след това само с едно движение може да отстраните продукта и резултата от него, а на сутринта да ги оформите по коренно различен начин. Най-общо казано, при оформените с микроблейдинг вежди няма свобода за грешки и чести експерименти. Ако все пак решите да прибегнете до този начин на оформяне, препоръчвам да се доверите на изпитани професионалисти и на естествената форма, дебелина и цвят, кито имате природно, за да останат контурираните вежди максимално близо до вашите дадености.

Желая ви перфектни вежди всеки ден и обичайте момичето в огледалото!

ХрисТа

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language