Мона Лиза няма вежди!?

Сподели

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Да, едва ли хилядите туристи, които се снимат до известния шедьовър на Леонардо Да Винчи си дават сметка, че едно от най-известните женски лица няма вежди. Навярно никога няма да разберем дали художникът е преосмислил идеята за естествената привлекателност и е оставил тази загадъчна дама без вежди нарочно или те са били премахнати по невнимание при почистването на портрета. 

Да бъдем естествени е вечна тенденция в модата и разкрасителната индустрия. Идеалната форма за нашите вежди често се оказва най-близката до естествения им вид. Естествено оформените вежди са най-хармоничните за всяко лице – иначе всички щяхме да се раждаме с еднаква форма и характеристики на тази черта. Костната структура, пропорциите, цветът и количеството на окосмяване са различни при всеки човек и затова всички имаме уникални, понякога подобни, но никога еднакви вежди. Хората имат средно около 250 косъмчета във всяка вежда, а те от своя страна са с продължителност на живота около 4 месеца. Това означава, че на фирменото Коледно парти миналата година и на това, което предстои, не само тоалетът и прическата ще са различни, а и веждите ще бъдат нови 😉 – за сравнение, продължителността на живот на косата ни е доста по-дълга – между 3 и 7 години.

Бърчите ги в знак на неодобрение или ги повдигате флиртуващо – без значение от формата и цвета им Веждите са визуалният комуникатор на вашето лице. Днес те въплъщават най-свободната форма на красотата и превъзходството на тенденциите. Живеем във време на подчертано себеизразяване и вашите вежди не са изключение. Tе пресъздават широк спектър емоции. Лицето ни е тихата форма, изразяваща емоционалното ни състояние, а веждите предлагат възможност да комуникираме сложни чувства. Те привличат внимание и към очите, които също са основен израз на емоция и комуникация.

Не мога да кажа колко пъти вървя по улицата, преглеждам стената с инстаграм публикации или хвърлям поглед към жената срещу мен в метрото и се чудя какво прави тя, за да изглеждат веждите ѝ така? Готови ли сте да откриете своя продукт за подчертаване или коригиране на веждите? Ето, няколко кратки насоки и професионално мнение от мен…

Гел за вежди

Изключително удобен за дамите с по-гъсти, рошави или непокорни вежди. Гелът има четчица, с която може да ги подредите и фиксирате във формата и посоката, която желаете. Може да се използва самостоятелно или след подчертаващ продукт.

Спирала за вежди

Спиралата за вежди е подходяща, когато искаме да подчертаем и фиксираме косъмчетата. Тя оцветява само окосмената част, без кожата под веждите. Този продукт не е от полза, когато веждите имат рехави участъци и се цели уплътняване.

Сенки за вежди (може да ползвате и сенки за очи 😊)

Това е доста лесен вариант за постигане на естествен вид и в същото време доста гъвкав продукт – сенките могат деликатно да подчертаят веждите през деня и по-категорично, ако правите вечерен грим. Сенките маскират фино липсващите косъмчета или промените в контура. Ако искате веждите да изглеждат по-подчертани, може да навлажните четката и сте готови с вечерната им визия.

Молив за вежди

Този продукт се използва най-често, като цветът му трябва да се съобрази с естествения цвят на веждите и този на косата. Моливът дава най-добър контрол на нанасяне и възможност да се имитират отделни косъмчета, ако има по-рехави участъци.

Микроблейдинг (и други трайни процедури)

Когато ползвате някой от описаните по-горе продукти за подчертаване на вежди, след това само с едно движение може да отстраните продукта и резултата от него, а на сутринта да ги оформите по коренно различен начин. Най-общо казано, при оформените с микроблейдинг вежди няма свобода за грешки и чести експерименти. Ако все пак решите да прибегнете до този начин на оформяне, препоръчвам да се доверите на изпитани професионалисти и на естествената форма, дебелина и цвят, кито имате природно, за да останат контурираните вежди максимално близо до вашите дадености.

Желая ви перфектни вежди всеки ден и обичайте момичето в огледалото!

ХрисТа

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language