Какъв избор ще направиш днес ?

Здравословният начин на живот изцяло се основава на баланс и на създаването на полезни навици. За да сте успешни в изграждането им и превръщането им в рутина, ги въвеждайте постепено (на малки части), но редовно, докато се превърнат в навик.

Сподели

Здравословният начин на живот изцяло се основава на баланс и на създаването на полезни навици. За да сте успешни в изграждането им и превръщането им в рутина, ги въвеждайте постепено (на малки части), но редовно, докато се превърнат в навик.

НАВИЦИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ДВИЖЕНИЕ

ДВИЖЕНИЕТО е живот! Когато се движим, стимулираме много нервни тъкани в цялото тяло, които комуникират с мозъка и променят емоционалното ни състояние в позитивна посока; променяме хормоните си до състояние, в което тялото ни се заздравява и се бори с болестите. Задавате ли си въпроса „Защо съм толкова напрегнат/а, депресиран/а и откъде се взеха всички тези емоции?“ Кой би искал да живее с токсини и отрови в организма си – в края на краищата това се задържа в лимфните ни възли и ги задръства, докато трябва да бъдат в пълна бойна готовност за борба с вируси и бактерии.

Как да си помогнете? – ДВИЖЕНИЕТО е основно детоксикиращо средство.

  • активира кръвообръщението и задвижва процеси в мускулите, ставите и органите
  • спомага за изчистване на токсини – стимулира изчистването на стомашно-чревния тракт и работата на потните жлези 

Как ще ви помогнем в SA’bella?  

  • PowerplateЗапомнете, не е задължително тренировката да бъде дълга, за да е ефективна. В SA’bella може лесно да превърнете движението в забавен начин и интелигентна стратегия да осигурите на тялото си необходимото движение, без да губите много ценно време – достатъчни са по 30 минути 2 пъти седмично
  • LPG масаж (липо масаж) – тялото ви, ще ви се отплати за тази грижа – с по-гладка и стегната кожа, по-фина фигура и блестящо лице
  • Мотивация – чувствате се прекалено изморени, заети, объркани от къде да започнете – нашият екип ще ви подкрепи!

НАВИЦИ ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ХИДРАТАЦИЯ

„Човекът е това, което яде!“. Балансираният начин на хранене спомага за набавянето на важни хранителни вещества, от които се нуждае човешкият организъм, за да бъде в добро здраве. Това е повече от преброяване на калории – включва се контрол на порциите, честота на храненията (по-малко количество, но по-често) и балансирана храна (прием на достатъчно белтъчини; контролиран прием на мазнини и ограничаване на количеството захар, сол, пържена храна; ежедневен прием на пресни зеленчуци и плодове). По-доброто гориво за организма помага на тялото да получава правилните хранителни вещества, а приемът на достатъчно вода е от значение за всички аспекти на здравето. Още след ставане от сън сутрин, изпийте чаша вода, за да активирате хидратацията на тялото.

НАВИЦИ ЗА ЗДРАВ УМ

„Здрав ум, здраво тяло!“. Здравословният начин на живот зависи от избора на стратегически най-добрите действия в подкрепа на здравето и постигане на повишена себеосъзнатост чрез:

  • изучаване на начините, по които правите вашия избор в живота;
  • разбиране на вашите навици и дърпащите спусъка обстоятелства и ситуации за вас;
  • запазване на състояние на баланс и устойчивост, независимо какво ви поднася животът;

Менталното ви здраве е точно толкова важно, колкото храната и добрия сън и играе ключова роля за цялостното здравословно състояние на телата ни. То се отразява на настроението, поведението и емоциите, които от своя страна влияят на физическото ни здраве. Ако не се грижим за себе си, не бихме могли да се грижим за останалите, затова нека ваш приоритет да бъде грижата за ВАС.

Доказано е, че съществува тясна връзка между нивото на щастие и физическото здраве – негативните емоции (дългосрочен стрес, страх, раздразнение) увеличават риска от възпалителни процеси и различни заболявания, а емоционалната виталност, ентусиазмът и щастието го намаляват.

Как да повишим нивото на собственото си щастие и да придобием позитивна перспектива?

  • време с приятели и семейството си
  • прекарвайте време на открито (излагането на слънчеви лъчи води до създаване и активиране на така необходимия и важен витамин Д)
  • практикувайте медитация и други дейности за релакс и ментална почивка – различните техники за контролирано дишане могат да направят чудеса на психоемоционално и физическо ниво
  • взимайте си дигитална почивка – мозъкът ни заслужава поне 10 минутен статус „Не безпокойте“
  • четете книги – освен намаляване на стреса, четенето помага за повишаване на емпатичността; също така, има специфични жанрове, които се свързват с намаляване на нивата на депресия; не пренебрегвайте ролята на книгите за самоосъзнаване и личностно развитие
  • изразявайте благодарност – може да водите дневник, в който да записвате нещата, за които сте благодарни всеки ден
  • оцветявайте книги (има издания разработени за възрастни) – все по-популярна терапевтична тенденция за намаляване на нивата на стрес, безпокойство и депресия
  • бъдете физически активни
  • слушайте или изпълнявайте музика
  • създавайте или разглеждайте произведения на изкуство

НАВИЦИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНА СРЕДА

Човешките взаимоотношения са едни от най-сложните уроци. Ние предаваме уменията, опита и знанията си на хората, с които се свързваме и в този смисъл хората, вещите и местата, с които се обграждате могат да повишат или намалят успеха на останалите здравословни навици.  Изградете „здравословно мехурче“ (своята лична система) и така контролирайте личното си обкръжение, среда и създавайте условия, подкрепящи воденето на здравословен начин на живот в дългосрочен аспект. Има доста интересни неща, за които да поговорим и да обменим помежду си. Нека започнем да изграждаме вашето „здравословно мехурче“ заедно в SA’bella!

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language