АХ, ТОЗИ РУЖ!

ROUGE - makeUp
Продуктът, който преобразява за миг! Да, ружът наистина преобразява, но внимание, както в позитивна, така и в негативна посока.

Сподели

Продуктът, който преобразява за миг!

Да, ружът наистина преобразява, но внимание, както в позитивна, така и в негативна посока.

Този магичен продукт изисква да бъде поставен на специфично място, което за всяко лице е строго индивидуално. Когато говорим за руж, задължително е да съобразим формата на лицето, типа и цвета на кожата, както и ефектът, който целим – да контурираме или да озарим.

Въпреки специфичните особености на всяко лице, има някои общи параметри, които е добре да знаем, за да изберем най-подходящия продукт за нашия тип кожа.

Една от важните му характеристики е неговата консистенция и по този критерий можем да разграничим три основни вида руж, а именно: мазен, руж-хайлайтър и матов. Взимайки в предвид и трите основни типа кожа – суха, мазна и смесена, можем да обобщим най-добрите комбинации между тях:

Суха кожа = Мазен руж и Руж-Хайлайтър

Мазна кожа = Матов руж и Руж-Хайлайтър

Смесена кожа = всеки тип Руж е подходящ

По отношение на цвета, ружовете биват два основни вида – цветен и контуриращ.

Цветният руж е с розов, оранжев, прасковен, пепелно розов или друг червеникав цвят, като неговата цел е да освежи визията и да придаде свеж и здрав вид на лицето.

Контуриращият руж обикновено е в бежово – кафеникавата гама и неговата задача е да подчертае скулите, да промени формата и овала на лицето, да го издължи или коригира така, че то да изглежда по-слабо.

Ако не сте сигурни в избора на най-подходящия за вас руж, запишете си час за консултация, но ви препоръчвамe винаги да бъдете умерени и да спазвате правилото “По-малкото е повече” по отношение на количеството.

Христина Танчева- гримьор SA’bella

Силвия Цветанова- автор

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language