ВЪЛШЕБНАТА СПИРАЛА

Спиралата за очи е най-любимият козметичен продукт на всички жени. Един слой върху миглите и очите са преобразени.

Сподели

Спиралата за очи е най-любимият козметичен продукт на всички жени. Един слой върху миглите и очите са преобразени.

Тя е и най-древният продукт за грим, познат на жените. Още египтяните са използвали смеси за подчертаване на очите и макар появяването на спиралата в днешния й вид да датира от не-далечната 1957 година, тя безспорно държи първенството за един от най-продаваните козметични продукти.

Козметичната индустрия днес предлага широка гама от спирали, както по отношение на цветовете, така и спрямо четките и ефектът, който се постига благодарение на тях. Дали ще изберете извита, конусовидна или силиконова четка, дали с формула за обем и плътност или ще предпочетете удължаващата, която докосва всяко косъмче и фино го издължава, е въпрос на лично предпочитание.

Изборът на перфектната спирала е строго индивидуален, но въпреки това има някои въпроси, които е добре да си зададете преди закупуването й:

  • това ли е точния размер четка за моето око?
  • удобно ли ми е да я държа?
  • слепва ли миглите?
  • дава ли обем?
  • достатъчно ли издължава?
  • рони ли се?

След като имате отговорите на тези въпроси, лесно можете да подберете най-подходящия продукт за очи.

Друг въпрос, който вълнува клиентите непрестанно е: Да поставям ли спирала на долните мигли?

Да, ако имате малко, тясно, притворено око – в този случай спирала на долните мигли, ще го уголеми и отвори; както и ще подчертае по красив начин окото, ако долните ви мигли са къси.

Не, ако имате дълги долни мигли – в този случай не препоръчвам поставянето на спирала върху тях, тъй като подчертаването им създава сянка и придава уморен вид и усещане за торбички под очите.

Също така, ако окото е закръглено и ококорено, спиралата на долните мигли ще го направи да изглежда още по-кръгло и изпъкнало.

Спиралата наистина е магьосника на нашия макиаж, на нея може да възложим свръх-функциите на нашето перфектно излъчване. Не случайно някой някога бе казал, че “спиралата е личния гримьор на всяка жена”…

Христина Танчева, гримьор

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language