ЗИМА

Сподели

Сезонът на студените дни и студените цветове

Всички сме чували за цветовия анализ, базиращ се на годишните сезони, според който съществуват 4 основни типа хора: Пролет, Лято, Есен и Зима.  Знаем също, че с подходящите цветове можем да подсилим нашата естествена красота, както и да подчертаем индивидуалните си черти. Цветовият анализ  ще ни “научи” кои са хармоничните цветове за нас и коя е правилната цветна палитра за косите, дрехите и най-вече за грима ни.

Цветовете имат магичната способността да въздействат на емоционално ниво и  така да оказват влияние върху възприятията на околните за нас.

Цветовият тип на всеки човек се определя от цвета на косата, кожата и очите.

Всеки цветови тип има ключова дума, която най-точно описва характера на сезона. За жената тип “Зима” това е контраста.

Представете си снежна ледена гора – тъмни дървета, блестящ бял сняг, синьо-сиво небе. И Снежанка – царицата на контраста с абаносовите си коси и перлено бялото си лице.

КОСАТА на жената “Зима” е най-често тъмна, черна, тъмно кестенява, но също така може да е и много светла, дори платинено руса. Наситено червената коса с лилаво-розови оттенъци също спада към палитрата на зимата.

КОЖАТА е светла, розово бяла или матова със сив оттенък.

ОЧИТЕ са изразителни и наситени, в синьо, черно, сиво или много тъмно кафяво.

Цветът на ЧЕРВИЛОТО задължително трябва да е ярък. Червено, цикламено,  бордо, черешово, лилаво и малиново за перфектните цветове за устните на жената “Зима”.

ОЧИТЕ са оцветени в бели, сребристи, розови, сини, сиви или черни нюанси, с черна спирала, очна линия или молив. Цветна спирала в синя или лилава гама също е подходяща. 

РУЖЪТ е с розов или пепелно розов отенък, като неговата задача е да балансира и омекоти контраста.

Топ цвят за жената “Зима” е така обичаното от дамите черно, както и всички тъмни, ярки и ледени тонове, като гримът е решителен, контрастен и с подчертана конкретика.

Ако не знаете как да определите вашия цветови тип, обадете ни се заедно да открием вашите лични цветове за грим.

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language