ИМЕТО НА ЕСЕНТА Е СКАРЛЕТ

„През есента не ходи в бижутерски магазин, ако искаш да видиш злато; иди в парковете!“

Сподели

„През есента не ходи в бижутерски магазин, ако искаш да видиш злато; иди в парковете!“

След последните топли, слънчеви дни, хладните, но не смразяващи нощи на есента създават невероятни изложби в заобикалящата ни природа. Есента е топла, приглушена и съблазняваща за сетивата с ароматите, които носи – на храстите след дъжд, на кестени, гъби, тиква; с уникалните краски и оттенъци на горите, подготвящи се за зимната си почивка и със спиращи дъха пейзажи, изрисувани в топли, плътни тонове на наситено златно, жълто, интензивно оранжево, най-тъмно зелено, кафяво и червено – с всичките му нюанси – от пурпурно до цинобър и от бургунди до алено („Скарлет“ – смелото име на аления цвят и Есента) .

Знаете ли, че много голяма част от тези топли цветове често се използват в цветовата терапия поради енергизиращия ефект, който имат?

Цветовата палитра на есенния тип напомня на разходка през листопадна гора – богата, мека, топла и „земна“. Топлината, която струи от цялата визия на есенните дами, е най-отличителната им черта  – излъчва се от меко преливащите се едни в други кожа, очи и коса с наситени златисти оттенъци в тях. Цветовете, които им отиват са приглушени, но екзотични и „пикантни“ – ръждиво, горчица, маслинено зелено, червено, жълто или мораво.

ТОП ЦВЯТ: червено

КОСА: Както и останалите черти, косата на дамите Есен излъчва богата топлина, в много различни нюанси – от златно русо, до тъмно златисто кафяво и кестеняво, има и червенокоси. Когато е изложена на слънце, в косата на есенната жена често се появяват кичури със златист, карамелен, бронзов или ръждив цвят.

ОЧИ: Очите са топли – кафяви, тъмен лешник, кехлибар и златистокафяви, топлозелени, маслинено зелени, като често може да видите завъртащи се около зениците гранични линии или „лунички“ на ириса.

ТЕН НА КОЖАТА: Кожата на жената Есен е със златисти оттенъци, по-често матова, дори екзотична – много ѝ отиват златни бижута, възможно е да има лунички. 

Цялата визия на грима, който препоръчвам за жените Есен трябва да бъде наситена с мекота. Изберете топли, земни цветове като бежово, жълто, кафяво, оранжево, зелено или топла палитра от теракота, горчица, червено. Бронзиращият руж е най подходящ – в златисто-кафяво-прасковени нюанси. Гримирайте очите със сенки от цялата палитра на кафяво или зелено и/или подчертайте с тъмношоколадова очна линия, меките нюанси на зелена очна линия също стоят фантастично. Върху плътните тонове оранжево, червено или кафяво червило може да добавите лек златист, блестящ завършек.

  • Препоръчвам да избягвате черния цвят или прекалено тъмните цветове извън тези от собствената ви палитра!

Есен – вие сте сред най-красивите усмивки на годината. Носете и своята смело и безотговорно. Очаквам ви в SA’bella за интересни разговори относно новите и вечните тенденции в грима, с още съвети за него и с разнообразни предложения за процедури за грижа.

Христина Танчева, гримьор

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language