Sun-kissed ( Ефектът на слънчевата целувка)

На прага на есента още не бързаме да се сбогуваме с лятото.

Сподели

На прага на есента още не бързаме да се сбогуваме с лятото. Иска ни се иска да го задържим още малко, да го хванем с ръка и да разпръснем отблясъците на безкрайни плажове и кристални води по кожата си, да забавим изсветляването на тена. Днес ще поговорим как да запазим секси отражението на слънчевото сияние върху лицето си дори в настъпващите дни с по-малко слънце. Наши верни помощници в търсенето на ефекта на слънчевата целувка са бронзиращата пудра и хайлайтърът – истински фокусници в играта със светлината. Оптическите заблуди са като фокусите – дори да знаем как и защо се случват, е приятно да видим крайния ефект. Двата продукта, за които ще говорим днес, разполагат с мощен арсенал от възможности – светлосенки, обеми, отблясъци, уплътнявания и контрасти, с които може да контурирате съвсем различна визия или да постигнете озаряващ ефект (минус въздействието на вредните слънчеви лъчи, а както всички знаем – прекаленият слънчев тен вече е малко ретро 😉).

Още преди „перфектната Кардашиян буря“ в социалните мрежи и ерата на филтрираните селфита, скулптурирането на грима е съществувало под формата на много по-фина и изкусна техника, която професионалните гримьори използвали основно при нужда, а не поради самото желание за супер скулптурирано лице. И дори много преди това, контурирането пак е съществувало – от времето на сценичните актьори в Англия при царуването на кралица Елизабет I, през различните епохи на филмовия свят, модната и музикалната индустрия, когато легенди като Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Елизабет Тейлър, Гуинет Полтроу и икони като Синди Кроуфорд и Джанет Джаксън ползват този похват при гримиране, но без това да става особено достояние на масите. През 1945г. в училището за грим на известния Макс Фактор се провеждат първите обучения с въведение “стъпка по стъпка” в контурирането според формата на лицето – да, още преди ерата на Pinterest и Youtube. Повратна точка в света на гримьорството е публикацията на визия преди- и след- контуриране, която Ким Кардашиян прави през 2012г. и така до днешни дни скулптурирането на грима е наложена тенденция с магнетична сила.

Хайлайтърът и бронзиращата пудра са два продукта, които може да ползвате самостоятелно, но заедно стават перфектната комбинация за съвършено склуптриране, като подчертават и изсветляват някои зони, за да изпъкнат (хайлайтър) и тушира други, така че да „потънат“ (бронзираща пудра) и така се постига визия на по-обемни устни, по-тесен нос, подчертани, високи скули, по-малко чело или съвършени челюсти.

Бронзантните частици в пудрата придават на тена лек загар или подчертават ефекта на събраните слънчеви лъчи и тъй като тя е мултифункционален продукт, ако сте забравили ружа или сенките си, бронзиращата пудра може идеално да ги замени. Нанасяйте я на изпъкналите части от лицето, които са по-огряни от слънцето – скули, брадичка, челюст, по контура на челото, отстрани на носа – по дължината му, на слепоочията и в края на окото.

Хайлаътърът пък е правилният продукт за зоните на лицето, които улавят светлината – над скулите, ръба на носа – в най-стесненаната му централна част , в центъра на брадичката, в сълзицата на окото. Понеже той отразява светлината добре, може да го изберете за туширане на пигментни, тъмни петна. Хайлайтърите са в топли и в студени цветове – сребристо-розовите допълват визията на студения тип, а златисто-бежовите подхождат на толия тип дами.  Може да ги намерите под формата на пудра, стик, течни или молив и също като пудрата може да ползвате хайлайтъра вместо сенки, като го нанасяте във вътрешния ъгъл на очите и под веждите – тази техника придава свеж и отпочинал вид. Хайлайтърът се комбинира много добре с ружа и не рядко Е ружа, а ако го нанесете над руж или бронзираща пудра на скулите, те ще станат впечатлително подчертани. Ако имате по-мазна кожа обаче, бъдете внимателни с този продукт, защото може да се получи натрапчиво блестяща визия.

Ако сте завладяни от магичния антураж на контурирането на грима, след като научихте малките му тайни, екипът на SA’bella ви съветва – скулптурирайте лицето си като за реалния живот, а не като за бърза снимка с перфектната светлина.Истинската тайна на тази нова-стара тенденция е да търсите реакцията „скулптуриран ли е гримът?!“. Ако околните не могат да преценят, тогава имате точно колкото е необходимо. А сега, споделете с нас дали сте фен на контурирането или оставате в отбора на визията „естествен грим“.  

Абонирайте се за нашите новини

Предишни публикации

Подпечатано с целувка

Червилото се носи, за да изглеждаме добре, да бъдем видяни сред тълпата. Носи се, когато отиваме на парти и когато отиваме на работа. Носи се

Избор на език Choose your language